Rokers worden nauwelijks afgeschrikt door de gruwelijke foto's op sigarettenpakjes. En de impact van die enge plaatjes op niet-rokers valt ook tegen.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, ontdekte BNR. De nieuwe pakjes werden een jaar geleden ingevoerd en vanaf deze maand is het verboden om in Nederland pakjes te verkopen die geen afschrikwekkende afbeeldingen en waarschuwende teksten hebben. Maar de impact van de foto's op pakjes sigaretten werd van te voren hoger ingeschat.

Stichting Rokersbelangen


Misschien wel het meest nutteloze en geld verspillende idee wat je kon uitvoeren: aan EU verwachtingen te voldoen om het roken te ontmoedigen . Allerlei verwachtingen, vaak deels gebaseerd op EU vermoedens en geflatteerde gegevens, leiden vooral tot spanning en vermoeidheid van de consument. Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid liet via zijn woordvoerder weten dat het invoeren van afschrikwekkende plaatjes, in lijn is met een Europese afspraak. Wij hebben al eerder geschreven dat luisteren naar andere organisaties niet het sterkste punt van de EU en Van Rijn is.

e-max.it: your social media marketing partner