Het verkopen van tabaksproducten wordt moeilijker en dat de overheid het verkopen van tabak ontmoedigt mag ook duidelijk zijn.

Voor de volwassen consument kun je tabak en elektronische sigaretten alleen maar kopen als je 18 jaar of ouder bent. Als er tabak in een product is verwerkt dan gelden de regels voor tabaksverkoop en voor winkels die tabak verkopen is controle een “must”. Waarom, omdat er toevallig een controleur van de NVWA aanwezig kan zijn en die weet niet of klanten ouder zijn dan 18 jaar. (?) https://www.nvwa.nl/onderwerpen/roken-en-tabak Het is verstandig om aan de klant uit te leggen dat controle volgens de wet verplicht is en dat het niet naleven van deze verplichting consequenties heeft voor het bedrijf. Verder hebben wij de motieven voor een gezond leven van de Christen Unie (de ondemocratische preventieakkoorden) en GroenLinks, die allemaal graag een rookvrije wereld wil zien , eens nader bekeken. De boodschap is bijzonder selectief, want roken past niet bij onze gezondheidscultus en bovendien mag onze volgende generatie niet beginnen met roken. Het zijn 2 politieke partijen die in ieder geval geen tabak vriendelijk beleid neerzetten. Deze politieke partijen verwelkomen de illegaliteit in tabak en dat is wel duidelijk geworden. In de media wordt overigens veel geschreven over een toenemende illegaliteit en burgers die hun beklag doen over hun aangifte bereidheid . Met denkbeelden zoals die van CH en GL zien wij de criminaliteit in tabak zeker niet verminderen.
Nu er een daverende overwinning ( provincie) van een van onze politieke partijen is , staat onze democratie in ieder geval open voor bijzondere wijzigingen en dat is duidelijk. Maar als wij allemaal 100 jaar willen worden, moeten wij nu alvast beginnen met het laten staan van de auto , niet meer vliegen, niet meer roken, geen alcohol drinken, geen vlees eten, niet meer bbq en in ieder geval schone lucht ademen. Helaas blinken wij uit in het verbieden en demoniseren van allerlei genotsmiddelen en hierdoor is mijn opsomming zeker niet compleet. Maar de vraag is of deze opgelegde gezondheid van 100 jaar nu werkelijk onze behoefte is, nu er geen plek meer te vinden is voor afhankelijke ouderen , behalve hun eigen huis, want een klimaat neutrale iglo biedt helaas weinig zorg en woon oplossingen voor ons. Zou gewoon genieten niet een deel van de mogelijke oplossing kunnen zijn?
.