TILBURG - De Rooi Pannen scholengemeenschap  in Tilburg stapt naar de rechter.

De scholengemeenschap ligt in de clinch met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De Rooi Pannen vreest voor de toekomst van het eigen winkelcentrum als de verkoop van tabaksartikelen daar niet meer mag.
De Tilburgse school heeft al ruim tien jaar een supermarkt, winkels en horeca op het terrein aan de Dr. Ahausstraat, waar de mbo-studenten praktijkervaring kunnen opdoen. Het door de leerlingen gerunde winkelcentrum trekt wekelijks duizenden bezoekers van buiten de school.

Na een controle door de Voedsel- en Warenautoriteit kreeg De Rooi Pannen een boete van 450 euro, omdat er op een terrein van een 'onderwijsinstelling' ook tabaksartikelen worden verkocht. En dat zou in strijd met de tabakswet. Maar De Rooi Pannen wil deze producten niet uit de schappen halen. Volgens de school gaan mensen elders hun boodschappen doen als het winkelcentrum niet heel het assortiment kan aanbieden. Dat betekent dat er ook voor de studenten te weinig werk overblijft. De Rooi Pannen vindt het vreemd dat de school in Den Haag altijd als hét voorbeeld wordt genoemd voor praktijkgericht onderwijs, maar de studenten nu de dupe dreigen te worden van 'starre regels.' De rechter krijgt nu het laatste woord.