Gezond werken is een samenspel tussen de kwaliteiten van een medewerker en de doelen van de organisatie. Het aanbod en de vraag moeten goed op elkaar zijn afgestemd, om goed te kunnen presteren en gezond te blijven kunnen werken.

De anti-rook visie

Roken staat met stip op één als grootste ziekmaker. Rokers zijn anderhalf keer zo vaak en zo lang ziek als niet-rokers aldus Dekker: “Een op de vier sterft zelfs al voor zijn pensioenleeftijd aan de gevolgen van roken. Zowel rokers zelf als hun werkgevers zijn gebaat bij een aanpak van roken.” Aldus Wanda de Kanter. Het gezonde leven is uitgetekend, en onze longdames weten weet wat goed voor u is, althans dat vinden zij. Maar Wanda de Kanter, de dokter die zegt het land te genezen van tabak , is niet zuiver in haar argumentatie en heeft de grenzen van haar deskundigheid overtreden. Gelukkig hebben wij een Arboned, en onafhankelijke en deskundige organisatie ,die kan oordelen over ziekteverzuim in Nederland.

Arboned onderzoeken over verzuim op de werkplek

Volgens arboned komt een derde van het verzuim door een psychische achtergrond. Omstandigheden op het werk of thuis, of een combinatie hiervan, kunnen ervoor zorgen dat iemand tijdelijk niet in staat is te werken.
Arboned onderzoeken over verzuim op de werkplek , geven een totaal ander beeld op de werkelijkheid dan de retoriek van de longdames. Bijvoorbeeld; medewerkers die geen alcohol gebruiken , geen energie op het werk of privé hebben, zijn vaker afwezig dan medewerkers die roken. Dit is een heldere conclusie , doch door Wanda de Kanter en consorten, worden alleen ongunstige onderzoeken (en dat zijn er heel wat) over het tabaksgebruik op een rijtje gezet en gepubliceerd . Verbindt daar vervolgens enge punten aan, en je volgelingen maken een knieval.
Bovendien, als onderzoeken niet in je straatje passen laat je ze gewoon weg, eenvoudiger kan het niet.

Conclusies onderzoek Arboned

http://www.pmbi.nl/mediapool/73/738868/data/Een_gezonde_leefstijl_geeft_een_lager_verzuim.pdf 

Tabel 1 van pagina (Verzuimpercentage per leefstijlfactor en correctie voor leeftijd, geslacht en opleidingsniveau) geeft duidelijk aan dat rokers geen bovenmatig verzuim hebben.
Wanda de Kanter sprak niet de waarheid, maar besprak haar eigen aannames. Dat Wanda haar eigen aannames direct voor waarheid aanziet, is haar eigen gebrek.