In 2007 werd er een onderzoek gepubliceerd. 6.100 patiĆ«nten met borstkanker werden gescreend over een periode van 35 jaar. Deze screening was uitermate secuur. Maar er kon nergens een verband worden aangetoond tussen roken en de ontwikkeling van borstkanker.

De American Cancer Society, maar ook het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) publiceren deze cijfers, afkomstig uit haar eigen (dochter) onderzoek, niet. Op de site van het KWF staat te lezen:

Roken is de belangrijkste oorzaak van kanker. Een op de drie gevallen van kanker is te voorkomen als er niet meer wordt gerookt. Ook meeroken (passief roken) kan leiden tot kanker.

Er wordt door het KWF beweerd dat 33,33% van alle kanker gevallen door roken dan wel meerokers wordt veroorzaakt, dit is feitelijk onjuist. http://wetenschap.infonu.nl/onderzoek/102324-roken-veroorzaakt-geen-longkanker.html 

Belediging

Ik ga hier niet beweren dat roken gezond is. Maar een feitelijk onjuiste stelling poneren terwijl het tegendeel bewezen is immoreel en draagt niet bij aan de ontstane discussie. We laten ons hersenspoelen door organisaties als het KWF en het CDC uit de Verenigde Staten die ons wel even vertellen wat goed voor ons is. Wat een belediging aan de intelligentie van de bevolking!

Rookvrije wereld

Het is niet goed te praten door te stellen dat alle middelen geoorloofd zijn voor het bereiken van het doel; een rookvrij Nederland en een rookvrije wereld.
Alles wordt dan ook uit de kast gehaald om klanten, pardon patiƫnten aan te trekken. Ook marketing praktijken die in de medische wereld eigenlijk geen plaats zouden mogen hebben.
Feitelijk onjuiste informatie verspreiden lijdt in de academische wereld tot een soort verbanning. Wetenschappers die de copy paste eigenschap van een computer gebruiken om hun theses te schrijven zijn er in overvloed. Laten we eindelijk eens de waarheid onder ogen zien en organisaties als het Koningin Wilhelmina Fonds en het CDC op zijn juiste merites te beoordelen, en ze te beoordelen op de berichten die ze publiceren.
Stoppen met roken, doe je om de juiste redenen, niet uit angst voor een kunstmatig schrikbeeld.

bronnen: Wikipedia, infonu.nl, KWF, CDC