De media wordt de laatste tijds overspoeld met artikelen over de rechtszaak tegen de tabaksindustrie en de financiële bijdrage van de 250 aangesloten medisch specialisten in beroepsgroepen. Nu is al heel lang bekend dat veel ongevallen en doden aan het gebruik van verkeerde medicijnen zijn te wijten. https://www.nrc.nl/nieuws/2015/11/18/jaarlijks-17000-tot-20000-doden-door-verkeerde-1558330-a1384208 Volgens de aangehaalde specialisten in het NRC artikel, wel 17.000 tot 20.000 doden, natuurlijk een groot getal en ik realiseer mij dat 100 % perfectie nastreven lastig is.

Tonnen aan euro’s bijdragen aan rechtszaken;

De beroepsvereniging van 250 specialisten, zijn bereid om tonnen aan euro’s te besteden aan rechtszaken. Nu vraag ik mij in gemoede af of geld niet op een andere manier besteed kan worden, voor onderzoek medicijn gebruik bijvoorbeeld.
Medische medicijnen wereld
De Deense Prof. Dr. Peter Gøtzsche heeft in zijn -ook in het Nederlands vertaalde- boek ‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’: een aantal opmerkelijke conclusies, zoals;
Zorg dat de personen die de medicijnen testen en er analyses over rapporteren, absoluut niet weten welke zij testen.
Zorg voor grote lange termijn-tests en volg de werking van de medicijnen.
Zorg er als de sodemieter voor dat de farmaceutische industrie volledig wordt verwijderd uit het medisch-wetenschappelijk onderwijs.
Zorg dat er geen tests meer worden gedaan bij patiënten van en door huisartsen.
Vaardig een totaalverbod uit van de marketing voor medicijnen
Zorg voor de totale loskoppeling van dubbelfuncties van wetenschappers in de industrie.
Zorg voor onderricht van moraal en ethiek op universiteiten waardoor studenten mensen blijven in plaats van te worden omgevormd van mensen tot robots.’
Zorg voor volledige onafhankelijke evaluaties van medicijnen

Wellicht zouden specialisten eens aandacht en euro;s  aan dit fenomeen moeten besteden, ipv rechtszaken te financieren. Zou het de specialisten niet sieren, om eerst eens hand in eigen boezem te steken en stappen te zetten voor verbetering in hun eigen medicijnen wereld alvorens andere zaken te financieren.?