Op de ideale universiteit bepaal je zelf wat je eet en wat je doet en het kan zeker leiden tot betere keuzes en een hoger rendement. Natuurlijk moeten we studenten de vrijheid  geven en ze hun eigen leven laten invullen en met zo’n verzoek aan de Spar betuttelt de Universiteit de zelfstandigheid van studenten

Het verzoek van de Radboud Universiteit aan de Spar om drank en sigaretten niet in het assortiment op te nemen , draagt zeker bij aan de beperking van de keuze vrijheid. Een prangende vraag voor de Radboud Universiteit komt zo maar boven drijven, hebben ze ook al een verbod van de liften voorgesteld ivm de gezondheid van studenten?
Dat de Spar voor iedereen toegankelijk is spreekt boekdelen en daar past zeker geen betutteling bij. Erwin Binneveld, uitbater van de Spar is de mening toegedaan dat studenten tegen zichzelf beschermd moeten worden. Heel consequent is de gezonde Spar echter niet, want de vette hap blijft gewoon verkrijgbaar. Dat sommige producten van de Spar worden aangezien voor goed, gezond en verantwoord, zoals groente en fruit, wordt volgens de NVWA (2011) in twijfel getrokken. Wat ze echter over het hoofd zien, is de schadelijkheid op de volksgezondheid van pesticiden.
De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) van de overheid controleert jaarlijks groente- en fruitmonsters op resten van bestrijdingsmiddelen. Tot voor kort deelde de overheid deze informatie spaarzaam maar haar conclusies zijn helder en Spar komt niet als beste uit de bus en moet concurrent Jumbo ver voor zich dulden. 
Alhoewel sommige kletspraatjes van de Spar echte sprookjes lijken, blijven wij de onzin van gezonde producten geloven en bovendien blijven de liften in de Radboud Universiteit gewoon hun functie vervullen.