KWF sluit zich aan bij de eerdere aangiftes, die op 29 september 2016 zijn gedaan namens twee ` slachtoffers ` van roken, Anne Marie van Veen en Lia Breed. Directeur Michel Rudolphie van KWF: “30% van alle sterfte door kanker wordt veroorzaakt door roken. Daarom vinden wij het gepast om de gang naar de rechter te maken. Zo mag er niet met de gezondheid van mensen worden omgegaan.”
Marsja Meijer woordvoerder van het KWF zegt in 2014 “ veel pech”

KWF Kankerbestrijding benadrukt dat een gezonde leefstijl geen garantie is voor een leven zonder kanker. "In veel gevallen is er sprake van domme pech", zegt woordvoerder Marsja Meijer. "Maar als je gezond leeft, kun je het risico op het krijgen van de ziekte wél verminderen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van TNO in opdracht van KWF Kankerbestrijding, aldus Metro in december 2014.
NPK monitor zegt “ Leefstijl beïnvloeden”
Dr. Renée Otter, binnen NPK verantwoordelijk voor de NPK-monitor: “. Als we kanker echt willen bestrijden, moeten we wat aan die leefstijl gaan doen.”
Waarschuwende teksten op pakjes sigaretten
Iedere roker weet dat roken niet bijdraagt aan onze lichamelijke gezondheid net zoals het drinken van alcohol, teveel eten, diverse sporten, veel werkzaamheden enz. Er zijn veel redenen om aan te voeren dat je lifestyle activiteiten met mate moet beoefenen of met mate tot je moet nemen. Het hebben of krijgen van deze vreselijke ziekte is volgens de woordvoerster van KWF gewoon pech. Overigens vind ik geen spoor van genieten en lijkt het of dit begrip niet bestaat bij het KWF of is het onder gesneeuwd in het verbale KWF geweld?

Stichting Rokersbelangen

De SRB weet dat KWF van de omstandigheden gebruikt maakt waarin objectieve feiten minder belangrijk zijn bij het vormen van een goede publieke opinie. Het horen van wetenschappers met een ander verhaal , is net zo groot als het monster van Loch Nes fotograferen.