De leugen regeert is een uitspraak van de toenmalige Nederlandse koningin Beatrix (1999). Ze karakteriseerde met deze woorden de kwaliteit van de Nederlandse journalistiek

. De SRB constateert in navolging hiervan dat onwaarheden vaak door antirook brigades worden verteld, want als een onwaarheid vaak genoeg wordt verteld, gaat iedereen hem geloven. Mooi voorbeeld is derdehands rook. Complete nonsens, die net zo lang verteld wordt dat iedereen het zo onderhand gelooft. En dan wordt het erger en nog erger, totdat niemand meer weet hoe leuk het vroeger was om aan je twintigjarige zoon te moeten uitleggen wat (derdehands) tabaksrook eigenlijk was.

Epidemie volgens WHO

Overigens is er recentelijk geconstateerd dat er op dit gebied een wereldepidemie gaande is die zich snel uitbreidt, met name onder anti rook organisaties en politici. Mocht U onverklaarbare of anderszins merkwaardige zaken tegenkomen bij anti rook organisaties en of politici, dan kan dat dus te maken hebben met het feit dat zo velen van hen – gelukkig niet allen – iets ernstig onder de leden hebben.
U kunt hun mededelingen en/of beweringen dan met een gerust hart naast u neerleggen als zijnde onzin. Gaat u echter mee in de genoemde uitingen, gelooft u hun woorden en hun voorstelling van zaken, dan adviseer ik u ten spoedigste een arts te bezoeken die een diagnose kan stellen.