Duurzaam beleggen wint de laatste jaren hard aan populariteit, geen wonder dus dat bedrijven graag benadrukken hoe maatschappelijk verantwoord ze te werk gaan.

Groen wordt als belangrijk ervaren in onze maatschappij en wel om de volgende reden, groen bevordert de gezondheid en het welbevinden, verbetert het milieu, stimuleert een veilige leefomgeving en last but not least een groene index is een duurzame belegging. Groen wordt dus als belangrijk ervaren, economisch en ook innovatief . Een duurzame belegging levert, naast financieel rendement, ook een maatschappelijk voordeel op. Een duurzame belegging - ook wel groene belegging genoemd - is een investering in een onderneming die zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. No industries are excluded from the assessment , aldus RobecoSam in Zwitserland. (RobecoSAM is a sister company of Robeco, the Dutch investment management firm founded in 1929).
http://www.robecosam.com/images/Measuring_Intangibles_CSA_methodology.pdf
Hot: Duurzaamheid is hot. Elk zichzelf respecterend bedrijf noemt zijn producten duurzaam. Het begrip getuigt onmiskenbaar van veel goede bedoelingen. De meeste Nederlanders zullen iets positiefs associƫren met duurzaamheid, maar wat dit begrip nou echt betekent blijft voor mij nog onduidelijk.