De PvdA en de SP zijn enthousiast over het idee van de Stichting Rookpreventie Jeugd en het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, een blad van artsen en medisch wetenschappers dat 1% van de bruto-jaaromzet van de industrie wil besteden aan het nieuwe “verslavingsfonds roken.”

De nieuw op te zetten commissie zal dan bestaan uit; artsen, patiëntenorganisaties en het ministerie van Volksgezondheid en zal dan volgens strikte regels bepalen waar het geld in het fonds aan besteed moet worden.

Rupsje nooit genoeg: Natuurlijk willen sommige artsen, patiëntenorganisaties en VWS altijd meer en hebben ze nooit genoeg. Grenzen kennen ze niet als ’t gaat over geld uitgeven wat ze voor niets ontvangen hebben. Ze zijn grenzeloos in hun hebzucht en drang naar meer en het kan maar niet op. In hun drang naar meer menen ze ergens nog een glimp van “verslaving “ te vinden en het project plant zich tussentijds dramatisch voort.
Wat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven: Feit is natuurlijk dat als je “ verslavingszorg “ gratis gaat uitdelen -ook al is het voor nobele motieven- er twee dingen gebeuren : Er vormt zich een lange rij “ verslaafden “ en de zorg worden gebruikt voor zaken waar het niet voor bedoeld was. Mensen gaan niet meer proberen zelf een oplossing te bedenken als je de zorg voor verslaving gratis kan krijgen en men gaat proberen de regeltjes naar zijn eigen hand te zetten. De meest simpele en doeltreffende oplossing is natuurlijk: doe het zelf.

Moraal van het verhaal : “Het Socialisme stopt als andermans geld op is.”