Wanda de Kanter, is het “ kopstuk “ van de anti-tabakslobby. Het is de longarts die we onder meer kennen van Tabaknee waarbij mensen en hun familie aan de schandpaal genageld worden.

Het is een van de anti-organisaties die in ieder geval geen enkele bijdrage levert aan onze participatie samenleving.
Gezondheid: Nu kun je rokers niet de vrijheid ontnemen omwille van algemene gezondheidsaspecten als je tegelijkertijd moeders met kinderwagens de uitlaatgassen van de auto’s laat inademen. Dat is een weinig coherent beleid. We zijn zeer selectief als het gaat onze gezondheid, want kinderen nuttigen energy-drinks, eten patat ,zitten veel ,dragen witte sokken, is suiker gewoon verkrijgbaar ,wordt alcohol gewoon gedronken en wordt antibiotica op grote schaal toegepast bij de veehouderij, uiteraard geldt dit ook allemaal voor volwassenen. We weigeren geen dikke mensen bij een fastfoodketen, of bij een zorgverzekeraar, want dat vinden we privé of eigen verantwoordelijkheid.
Verbieden: Het verbieden van roken in de tuin zorgt voor een ongekende heksenjacht en vergeleken bij andere vormen van legale rookoverlast is tabak in de buitenlucht zeker niet de moeite waard om je over op te winden. Het longfonds wil het roken van een sigaret aan de rand van een zwembad verbieden. Langs de lijn niet roken, is een actie van de Hartstichting en in de wachtrij van speelparken niet roken zegt de Raad van Elf , alhoewel de laatste mij erg doet denken aan een Carnavals liedje. Veel van deze organisaties hebben zich georganiseerd bij de Alliantie Rookvrij Nederland die in overleg de strategie voor een rookvrije samenleving bepalen en verdelen. https://www.alliantienederlandrookvrij.nl/alliantie/partners/
Verboden: De lijst van wensen en of verboden is onuitputtelijk, overheid, gemeenten, semi overheidsinstellingen , bedrijven, particulieren en anti-tabak organisaties dragen allemaal hun steentje bij aan de anti-rook hype. Ondanks dat er minder schadelijke alternatieven zijn, is de SRB van mening dat een tabaksgebruiker geen tweederangs burger mag zijn en is het volgende zeker van toepassing: niet-rokers gaan ook dood. De dood demoniseert uiteindelijk iedereen, links, rechts, roker en niet-roker en uiteindelijk zijn we allemaal gelijk.