Het is een uitspraak waar veel buitenzwembaden, pretparken, sportvelden en schoolpleinen gehoor aan geven, namelijk het verbieden van roken.

Het voorbeeld van niet roken is als er kinderen in de omgeving zijn en of ouders in de rij staan en het roken lijkt een bijzonder grote angst in te boezemen. Verboden komen al snel in zicht en of worden stante pede aangekondigd. Zien roken doet roken is de slogan van de Alliantie Nederland Rookvrij en toekomstige jonge generaties in Nederland moeten rookvrij kunnen opgroeien. Nu verschillen mijn wensen en ideeën niet over het feit dat de jeugd geen tabak, alcohol, drugs en of andere zaken moet gebruiken, dat spreekt voor zich. Maar doorbreken wij de nu trend met deze maatregelen en is de jeugd met al deze retoriek nu geholpen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Uit jarenlang onderzoek blijkt dat verbieden niet werkt. Het belonen van goed gedrag werkt wel effectief, want dan leren kinderen wat gewenst gedrag is. Bij verbieden niet. Verbieden zal in ieder geval niet tot een positieve gedragsverandering leiden.

Financiën ,controle en anti reclame
Nu zijn er zijn al jeugdcontroleurs bij tabak winkeliers om te zien of er onder de 18 geen tabak wordt verkocht en dit geeft veel irritatie, discussie en onbegrip bij winkeliers want controle in de winkel wordt al gedaan.
Veel schoolpleinen zijn rookvrij en de volhardende jeugd rookt helaas buiten het schoolplein en er wordt zelfs gezegd dat er financiële redenen zijn voor deze edele motieven.
Roken ouders nu in een rij is de vraag, ik dacht het niet en natuurlijk is er niet 1 weldenkend mens die in het bijzijn van zijn kinderen rookt, laat staan in een rij. Dit is een fanfare mars van de organisatie van pretparken, ingezet door de raad van 11 , oh ja de start van deze aankondiging was in februari.

Volwassen roker
Leven volwassen rokers in de verleden tijd, nee ,volwassen rokers leven niet in de verleden tijd maar zijn modern, genieten ,leven en wonen in deze tijd en zijn zich ook bewust van alle consequenties bij het gebruik van tabak. Zij zijn zich bewust van het roken , hebben voldoende informatie tot hun beschikking , weten de consequenties en doen dat zeker niet in het bijzijn van hun kinderen of kleinkinderen.