Het nieuwe roken maakt onlosmakelijk deel uit van de mainstream media.

Het is bizar om te moeten constateren dat de mainstream media niet zo mainstream blijkt te zijn maar vooral lijkt te dienen als een kanaal om zo de denkbeelden van het kijkend en lezend publiek te kunnen beïnvloeden. Enkele voorbeelden:
VPRO Tegenlicht: ‘Reizen is het nieuwe roken’ , Waarom zitten het nieuwe roken is. http://www.menshealth.nl/Gezondheid/Waarom-zitten-het-nieuwe-roken-is)
Luchtverontreiniging is het nieuwe roken (https://www.een.be/pano/ongezonde-lucht-is-het-nieuwe-roken)

Hoe je dan moet werken als je niet lang mag blijven zitten wordt niet erg duidelijk en moet de conclusie dan zijn dat wij werken moeten verbieden? Wordt reizen taboe voor de reiziger en blijven wij allemaal dichter bij huis voortaan?
Hoe zit het met de lucht die wij moeten inademen, we worden naar school gebracht en opgehaald. We staan en wachten op de pont , de bushalte, de taxi, kortom lucht is overal en lucht ademen wij dagelijks in . Als je dit zo leest zou het nieuwe roken toch de oplossing moeten zijn? We gaan weer op reis, we zitten weer op het werk en bovendien is luchtverontreiniging een zaak die we dan verder niet hoeven te beslechten. Dat wij allemaal moeten veranderen lijkt mij duidelijk, vergelijkingen brengen verder niks, geen verandering, geen schone lucht, niet minder zitten op het werk en om de hoek kamperen om vakantie te vieren doen wij zeker niet.