Blokhuis werd op 26 oktober 2017 benoemd tot staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte III. Zijn portefeuille omvat onder meer de geestelijke gezondheidszorg, preventie, maatschappelijke opvang en de maatschappelijke diensttijd en hij is van de CU.

 

Het sluiten van de rookruimtes zal meer overlast op straat geven en meer klachten voor omwonenden. Bezoekers gaan op straat roken en dat is wel heel erg betuttelend. Je kan zelf bepalen of je wel of niet de rookruimte ingaat en er zijn horecabedrijven die duizenden euro’s hebben geïnvesteerd . Het verdwijnen van de rookruimten is zeer problematisch voor de Horeca exploitant, bezoekers en omwonenden. Veel horeca exploitanten hebben een aantal jaren geleden vol vertrouwen en goede wil fors geïnvesteerd in een plek om te roken. Horeca exploitanten hebben ruimte gecreëerd voor hun bezoekers en voorkwamen daarmee ook overlast buiten.

Enige quotes van de Staatssecretaris :

Staatssecretaris wil roken op het terras verbieden: ‘Het zou heel wijs zijn’

Tipje van de sluier op over de plannen om het roken van sigaretten nog onaantrekkelijker te maken. Roken moet uit het zicht verdwijnen, zegt Staatssecretaris Blokhuis.

Staatssecretaris Blokhuis overlegt met zorgverzekeraars over een tegemoetkoming aan mensen die willen stoppen met roken. Wat het kabinet betreft gaan de kosten van bijvoorbeeld nicotinepleisters niet meer van het eigen risico af.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid is blij met het besluit van Lidl Nederland om sigaretten in de ban te doen. Hij hoopt dat andere supermarktbedrijven er een voorbeeld aan nemen en nodigt hen binnenkort uit voor een gesprek hierover.

Nu heeft de ChristenUni een demotiverend karakter inzake tabak en ondanks dat de CU maar een wat kleinere partij in de 2 Kamer is ,zijn haar standpunten erg onvriendelijk over roken. Ook de vermaarde professor Onno van Schayck uit Maastricht stond op de lijst bij de laatste verkiezingen voor het CU en is een vervend anti roker. Langzaam maar zeker wordt het rookbeleid stukje voor stukje afgebroken door de Staatssecretaris, maar moge God ons de geest van voorzichtigheid verlenen en laten we elkaar niet veroordelen, maar ook niet ergeren, lijkt mij een wijs uitgangspunt.