Er zijn tegenwoordig veel polls over roken waarbij natuurlijk de meest plezierige uitkomsten worden gesteund en benut door onze huidige CU staatssecretaris.

Nu heeft staatssecretaris Blokhuis al een voorschot genomen en aangegeven dat hij het roken verder wil ontmoedigen of verbieden en daarbij zal zijn aanstelling zeker meer betekenis krijgen bij een succesvolle missie. Ook heeft de CU staatssecretaris al aangegeven dat hij antirook maatregelen voor het horecaterras verder wil gaan stimuleren en als door een wesp gestoken gaf KHN al direct een reactie ; een betutteling ten top. Het zijn momenteel roerige tijden in de wereld van tabak en dat is zeker.
Uit de enquête van Radar blijkt verder dat roken op het terras onderzocht moet worden en dat een poll een waardig gegeven is waarbij 59% van de 863 respondenten te kennen gaf ,geen voorstander te zijn voor het zitten in een eventueel rookaroma op het terras. Maar ondanks de krappe meerderheid (59% ) van de 863 respondenten in de enquête , is het natuurlijk van belang om te weten of het horecaterras bezoekers waren, partiele bezoekers of helemaal geen bezoekers? Maar desalniettemin ging het testpanel voor de kijker aan de slag en werden de resultaten van de enquête met veel trots getoond. https://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/detail/meer-mensen-willen-volledig-rookverbod-op-terrassen/ De verbluffende resultaten van deze enquête wil ik u zeker niet onthouden, maar met 863 respondenten waarvan 59% voorstander is, wordt uiteraard de gedachte of wens van Radar weergegeven ook al is dat wellicht minder bekend bij de luisteraar. Het is een weinig onafhankelijke poll maar het is een mening om te laten zien dat niet roken de norm is in het programma Radar. De constatering is verder dat er veel anti groeperingen van tabak bij Radar in beeld komen, dat hun ego gestreeld wordt en dat er weinig kritische vragen worden gesteld door de interviewer. Kortom, er is gerede twijfel om over de uitslag bedenkingen te hebben en uiteraard kan zelf nadenken over een poll heel handig zijn. Van de 863 respondenten zullen er heel waarschijnlijk niet veel op het terras van de horeca bivakkeren en weinig respondenten zullen waarschijnlijk tabak gebruiken, ondanks de uitslag van de enquête. De uitslag van deze poll/enquête geeft sterk de mening van Radar weer, maar voor het echte vertrouwen kan de gestelde vraag met wie u op het terras zit en of het wel / niet roken wenselijk is , wel degelijk van belang zijn.