Het hebben van een rookruimte betekent niet alleen gastvrijheid voor de horeca maar betekent ook een goede samenwerking met de gemeente en anderen.

Nu zijn overlast, herrie en klachten van omwonenden het gevolg bij een verbod van rookruimten in de horeca ,want als je als roker voor iedere sigaret naar buiten moet veroorzaakt dat zeker overlast, herrie en klachten van de omwonenden. Laat iedereen zelf bepalen of je nu wel of niet wil roken is mijn slogan en met deze keuze ga je naar een niet rokers café ,of naar een café met een rookruimte om daar te genieten van je sigaret. Roken is niet de meest gezonde manier van leven, maar verbieden van onze gastvrijheid is wel heel erg betuttelend.
Coalitiepartijen CDA en VVD waren niet enthousiast over de media berichten van staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) en ook de PvdA ziet niks in deze uitspraken. De staatssecretaris wil namelijk ook het roken op terrassen verbieden met als uiteindelijke doel Nederland rookvrij maken. Gelukkig zijn er miljoenen mensen tegen zijn voorstel en deze vorm van betutteling. Staatssecretaris Blokhuis is druk bezig met het sluiten van zogenoemde “preventieakkoorden” en een daarvan is roken. Na de zomer worden die akkoorden verwacht. Er liggen allerlei maatregelen op tafel, waaronder een rookverbod op terrassen, maar niets is echter nog zeker. Een preventie akkoord is : De gezondheid verbeteren van mensen en van Nederland als geheel. Om dat te bereiken, sluit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een Nationaal Preventieakkoord met verschillende partijen. In het akkoord leggen zij gezamenlijke maatregelen vast om gezondheidsproblemen aan te pakken. Alle betrokken partijen kunnen elkaar aanspreken op deze afspraken.
Nu valt tabak roken al buiten de mainstream en het wordt zeker als risico gepercipieerd ,maar als je het risico neemt om de kiezer er in te betrekken ( denk aan keuze vrijheid van de burger) vergroot je zeker de kans op een negatieve uitkomst voor de staatssecretaris van Volksgezondheid.