Bij de Hartstichting gaat de vlag uit ,want er zijn steeds meer sportverenigingen die het roken tot een verboden hobby gaan verklaren.

Het lijkt erg selectief want gezondheid voor kinderen en daar tegen over de schamele kantine opbrengsten van verenigingen is een moeilijk te combineren verhaal. Hoezo vraag je je dan af, als het om gezondheid gaat van jeugdigen gaat moet er niet gesneden worden in de kantine verkopen zoals gefrituurd eten en alcohol bijvoorbeeld, want zien eten doet eten en zien drinken doet drinken. Gezondheid is het argument en dan speciaal voor kinderen, maar wat o.a. een rookvoorbeeld doet volgen is toch naar mijn idee dubieus. Toen mijn kinderen nog klein waren, reden wij vaak langs het benzinestation en opmerkzaam als zij waren, werd geen van de kinderen bij het passeren nerveus en vroeg mij te stoppen omdat de tank van de auto leeg was of dat het tanken zo lekker rook . Het pompstation had dus, wat ons betreft weinig betekenis voor navolging en als het even meezat was doorrijden het motto. Een gerespecteerd psycholoog van de rijksuniversiteit in Groningen publiceerde in haar onderzoek een ander gevaar, namelijk een splitsing in de maatschappij en signaleerde dat in haar onderzoek, alhoewel de Hartstichting voornemens is haar anti-rook beleid verder uit te bouwen en een andere mening is toegedaan. Nu werken Unilever en de Hartstichting al jarenlang samen om het ondernemerschap naar een gezonder gedrag te bewegen. De Hartstichting aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij en heeft zeker drukke dagen met haar rookvrije strategie├źn.
https://www.hartstichting.nl/nieuws/rookvrije-sportverenigingen-neemt-sterktoe?utm_source=social&utm_medium=twitter&utm_content=provencialespreiding&utm_campaign=rookvrijegeneratie