De mededeling die gaf was of de heer H. Veldman op de hoogte was van het preventieadvies van de heer Onno van Schayck, de veelzeggende mail kwam snel en uiteraard met een reactie die nog beantwoord moet worden.

Geachte heer Veldman,

Uw antwoord heeft veel weg van met een kluitje in riet sturen. De vraag was helder of U dat wist dat dit speelde . U zegt dat u niet of niet voldoende geïnformeerd bent en u mag aannemen dat etc. , maar dan is uw reactie in het dagblad toch erg prematuur als u niets weet?
Ik hoor graag van u.
Ton Wurtz

Op wo 17 okt. 2018 om 12:45 schreef Veldman, H. <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>:

Geachte heer Wurtz,

Dank voor uw reactie via onze website. Er zijn diverse organisaties en persoenen betrokken bij de verschillende tafels die staatssecretaris Blokhuis heeft ingericht om te komen tot een preventie akkoord. De staatssecretaris heeft deze tafels ingericht en daar organisaties en personen voor uitgenodigd. Ik ken de afwegingen en beoordelingen die de staatssecretaris daarbij gemaakt heeft niet. Ik mag aannemen dat er gekeken is naar achtergrond en deskundigheid. Uiteindelijk gaat het om de uitkomst en de acties/maatregelen die de verschillende tafels bedacht hebben. Dit proces is nog niet afgerond. Vandaag heeft de staatssecretaris de Kamer laten weten dat de presentatie van het preventieakkoord uitgesteld is naar november.

---
Met vriendelijke groet,

Hayke Veldman


Lid Tweede Kamer der Staten-Generaal
Woordvoerder Economische Zaken (macro-economisch beleid en innovatie) en Preventie (gezondheidsbevordering)