Veel kiezers streven naar positieve veranderingen en willen graag een bijdrage leveren voor een beter en gezonder leven maar met de gesloten akkoorden van Blokhuis zijn wij niet op de goede weg.

Ook de overheid is door het niet transparant zijn aan de kiezer zijn imago aan het verliezen. We zien wel de preventieakkoorden voorbij schuiven, de steeds schonere maatschappij, het verbieden van de horecarookruimten en als klap op de vuurpijl wordt er gewerkt aan het goedkoper maken van onze zorgpremie ,want schoner en een langer leven hebben inmiddels de status bereikt van een heilige koe. KHN is ook blij, een moeilijk klachtendossier is gesloten na de opbeurende gesprekken met Blokhuis. De termijn voor het sluiten van rookruimten in de horeca is volgens Blokhuis uitgesteld tot 1 juli 2022. Hoe de staatssecretaris toezeggingen kan doen ,zonder de rechter in kwestie te betrekken ,lijkt mij een moeilijk verhaal. Uiteraard moet het grotere belang voor de Horeca niet uit het oog worden verloren, want wat te doen met de gezette medemens ,de alcoholist (?) ,de rookruimte en de rookschade ook al zijn deze voor de horecaondernemer een moeilijk te verteren onderwerp. In ieder geval zal de horecatap appelsap schenken, bezoeken wij een café zonder rookruimte, zijn bruine cafés verleden tijd en staat de gezondheid van de klant voorop. Nu was er veel trom geroffel omtrent het verbod van de rookruimten voor de horecaondernemers, maar er is een nuance aangebracht voor de schade, er is namelijk geen schade, aldus de vele mediaberichten van het KHN.
Natuurlijk is er in de wereld veel meer aan de hand dan de preventieakkoorden van onze staatssecretaris , zoals de G20 in Argentinië waar wereldleiders elkaar voorbij lopen en waar Merkel te laat komt ( 9 uur zeker) omdat ze een voorzorgslanding in Keulen moest maken of de nog stijgende handelsakkoorden met China, nou ja akkoorden, Veiligheid is belangrijk en niet alleen voor Merkel maar voor de hele wereld en laten wij dit toch als uitgangspunt nemen.