Waarom een online boekhoudprogramma belangrijk is voor ZZP'ers

2022-10-10
Alex de Vries

Is een boekhoudsoftware nodig? Veel startende ondernemers vragen dat aan mij. Ik heb 2 redenen waarom ik mijn klanten met succes naar een goed online boekhoudprogramma help. Weet je ook waarom, dan wil je alleen maar online boekhouden: 

  1. Het is belangrijk om inzicht te hebben in de financiën van je bedrijf. 
  2. Sturing geven aan winst en groei als ondernemer.

Je boekhouding doen, of (deels) laten doen, doe je nooit voor de Belastingdienst, ook al is het een moetje. Je doet het voor jezelf om te kunnen blijven ondernemen. Hoe je het wendt of keert, een bedrijf heeft 1 sleutelvoorwaarde: Geld is een noodzaak!

Ook als ZZP'er? Ja! Ik zie aan de boekhouding waar en waarom een onderneming niet goed verloopt. De cijfers zijn een reflectie van de daden van het bedrijf, hoe klein dan ook. Het is gewoon een universele wet.

Samenvattend

Zo dan, hier heb je alles wat je nodig hebt om te kiezen voor een online boekhoudprogramma. Het is uitgebreid en dus te veel om in een keer tot je door te laten dringen, dus wees relax. Neem stapsgewijs actie, ga een boekhoudprogramma zzp vergelijken en ga je administratie stapsgewijs aanpakken. Gebruik vervolgens de cijfers uit je boekhouding om je bedrijf snel te laten groeien.