U wist al: chips, patat, vlees, fastfood, suikers, cholesterol, melk, alcohol in hoge mate en E-nummers danwel conserveringsmiddelen en smaakstoffen zijn schadelijk. Dus zulks at u al lang niet meer want dat mag helemaal niet van de eetpolitie.

Nu blijkt echter dat ook pindakaas en chocoladerepen supergiftig zijn. En niet een beetje, het is net zo giftig als tabak. En dat is heel erg giftig, weet zelfs een kind.

Of u dus per direct wilt stoppen met de bammetjes pindakaas en de slaafvrije Tony Chocolony-puur danwel melk, aldus de Amerikaanse hoogleraar Helen Vlassara in een Nederlandse vertaling van haar boek over zogenaamde AGE’s waar de Volkskrantover bericht.

Het enige wat u kan redden van vreselijke kwalen als staar, rimpels, diabetes, nierproblemen en hartziekten is een gezond maar beslist niet lekker dieet van groenten, fruit en gestoomd vlees waar uw langere leven echt heel veel leuker van wordt.

Nederlandse hoogleraren echter wijzen er op dat de onderzoeken van mevrouw Vlassara tot nu toe vooral bij muizen zijn gedaan en het daarom te vroeg is om paniek te zaaien over wat de AGE’s bij mensen doen.

Toch moet u straks niet vreemd staan te kijken als uw plaatselijke UvA-mensa, restaurant of supermarkt naast een vleesloze dag, duurzaamheidsdag, eco-keurmerk-dag, Wakker Dier-vriendelijke dag, Gezonde Voeding-dag, Leef Bewust-dag, Plofkiploze-dag, Lichten Uit-dag, Truien Aan-dag, Doe Wat De Elite Zegt Godverdomme-dag, Voel Je Vrij-dag, Cholesterol-dag en Verse Groenten Natuurlijk Goed-dag ook een AGE-vrije dag heeft. Al dan niet vrijwillig verplicht afgedwongen door uw plaatselijke voedselpaniekzaaier.

Het is onbekend of het kabinet naar aanleiding van deze wetenschappelijke resultaten reden ziet om supermarkten in een straal van 350 meter van scholen dicht te timmeren en een extra AGE-tax in te voeren of wellicht boterhammen met pindakaas alleen voor 18 jaar en oude te maken.