Roken?!...Het is mijn recht om...!!!

Ook wanneer rook zorgt voor onrust binnen een bedrijf en onderlinge relaties dreigt te beschadigen, kan mediation een goed hulpmiddel zijn om de problemen op te lossen.

Beschadigen relaties:

In de afgelopen jaren is het onderwerp?roken? op de werkplek al regelmatig aan de orde geweest. Veel organisaties hebben inmiddels een gezamenlijke oplossing gevonden. Het kan ook gebeuren dat het rookverbod de basis wordt van een conflict. En daar zit toch niemand op te wachten?
Een flinke ruzie binnen een organisatie over taken en budgetten kan heel verhelderend werken. Verantwoordelijkheden en doelstellingen kunnen daardoor worden aangescherpt. Elke manager is dagelijks bezig met het oplossen van dit soort meningsverschillen. We kunnen spreken van een conflict wanneer bijvoorbeeld rokende en niet rokende medewerkers zich gaan verschuilen achter hun standpunten.?Ik heb recht op een rookvrije werkplek? en?Ik eis een mogelijkheid om te roken?. Vanaf dat moment kan een meningsverschil escaleren tot een situatie waarbij de partijen de regie over een oplossing verliezen, relaties worden beschadigd en de doelstellingen van een organisatie of afdeling in gevaar kunnen komen.

Een gezamenlijke oplossing

Het gezamenlijk oplossen van een geschil kan door bemiddeling. Voor vrijwel elk geschil bestaat een oplossing die voor de betrokkenen aanvaardbaar is. Maar vaak zien partijen die in een conflict zijn verwikkeld, die oplossing niet. De SRB helpt bij vinden van een standpunt en om een eigen oplossing te vinden. De SRB streeft ernaar om verschillen van mening constructief te maken en een compromis na te streven. Vaak blijkt dat gedurende het proces gezamenlijk een oplossing kan worden bereikt waarmee alle betrokkenen tevreden zijn. Vandaar dat een groeiend aantal geschillen minnelijk opgelost worden. Een groot voordeel daarvan is, dat de partijen de regie om tot een oplossing te komen in eigen hand houden en hun onderlinge relatie niet onnodig wordt beschadigd.

Stichting Rokersbelangen

De Stichting Rokersbelangen is er van overtuigd dat de belangen van de rokers en niet rokers in goede handen is bij ons. U kunt bellen of e-mailen met de Stichting Rokersbelangen.

M [+]31 6 5359 4863

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.