Er is veel rumoer over nepproducten en daarom worden er nieuwe regels gemaakt om de strijd succesvol aan te gaan.

De informatie van de Europese Commissie meldt dat veel nepsigaretten uit Pakistan en Vietnam komen. https://www.rendement.nl/nieuws/id20509-europese-commissie-hardere-aanpak-namaakgoederen.html
Maar hoe herken je namaaksigaretten ; de kleur kan dof zijn, kleurafwijkingen, cellofaan niet ok, smaak niet goed en tenslotte de prijs natuurlijk. Dit zijn een paar ingrediƫnten waar u zeker aandacht aan moet besteden voor u tot koop overgaat.
Waar je valse producten koopt is het moeilijk te traceren, maar veelal komen valse producten uit Pakistan en Vietnam en bovendien levert het officieuze circuit geen bijdrage aan onze schatkist. De lijst is in ieder geval lang en de EU signaleert in ieder geval 2 belangrijke landen waar de illegaliteit op grote schaal plaatsvindt.
Wanneer nepsigaretten uw pad kruizen geeft het door, want het gaat uiteindelijk om het welzijn van de gebruiker. Indien u falsificaties en of nepproducten te koop weet ,kunt u dat melden op het navolgende emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Door smokkel loopt Nederland veel inkomsten mis en dat geldt ook voor de legale sigaretten- verkopers, wat weer tot gevolg heeft dat vele arbeidsplaatsen op de tocht staan. Het is tijd dat u en ik onze stem laten horen om het drama van falsificaties te kunnen keren.