Of geavanceerde drones langzaam de taken over nemen van roofvogels en ratten bij de politie opsporingsdiensten is maar zeer de vraag.

Uiteraard dienen zeearenden ( kuikens) ,waar het hierover gaat hun leven in vrijheid en plezier door te brengen en behoren niet blootgesteld te worden aan het vangen van drones met eventuele mogelijke verwondingen van de zeearend. Een bizar experiment waar gelukkig door de Politie de stekker is uitgetrokken.
Nu waren de roofvogels getraind om ongewenste drones te onderscheppen en ratten om illegaal vuurwerk en nepsigaretten op te sporen. Een duurzame oplossing met weinig vraag aldus de Politie. Speurratten zijn na een proefperiode onvoldoende geschikt geacht voor het grote werk. Het is echter onbegrijpelijk dat er veel melding wordt gemaakt over illegaal vuurwerk en er geen of weinig vraag is naar opsporing. Voor de illegaliteit van sigaretten of nepsigaretten wordt het jaar overspoeld met meldingen van opgerolde illegale fabrieken en smokkel. Voor illegaal vuurwerk en nepsigaretten zien wij het topje van de ijsberg en het is meer dan verbazingwekkend dat er weinig vraag is voor de opsporing van een toch toegenomen criminaliteit. Staat onze gezondheid wel zo hoog op de prioriteitenlijst van onze gezagdragers???