Drugstores zijn met de verkoop van tabak gestopt omdat rookwaren niet meer passen in de gezondheidsgedachte van deze ondernemingen, aldus Gerard Breen in NOS radio 1

 Natuurlijk is gezondheid voor 2018 een mooie gedachte, maar hoe schadelijk is schadelijk en zijn deze drugstores niet te ver doorgeschoten in haar nobele verkooptechniek om de verkoop van tabak uit de winkel te halen. Dat is niet eenvoudig te beantwoorden, temeer omdat veel aandoeningen die in verband worden gebracht met roken, statistische verbanden zijn en het individu onbenoemd laat. Natuurlijk weten wij dat het gebruik van tabak niet altijd bijdraagt tot onze lichamelijke gezondheid, maar is dat in 2018 een openbaring voor de drugstore en rechtvaardigt dat de genoemde actie?

KWF Kankerbestrijding is blij met de beslissing. "KWF en Kruidvat werken al jaren samen op het gebied van kankerbestrijding. We zijn trots dat Kruidvat deze stap zet op het gebied van bescherming van de jeugd tegen de schadelijke gevolgen van tabak."

Snoep
De drogisterijen verkopen ook andere ongezonde producten, zoals snoep. De ketens halen dat niet uit de schappen. "Snoep is een ander soort product", zegt het bedrijf.