Avans Hogeschool heeft 54 hbo-opleidingen, 29.500 studenten en 2.800 medewerkers, met locaties in Breda, 's-Hertogenbosch, Roosendaal ,Tilburg . Het Quadrium is onderdeel van de locatie Hogeschoollaan in Breda en dat alles is terug te vinden op de site van Avans.

Joop Cappons, student Internationale Betrekkingen heeft de handschoen opgepakt tegen de rookoverlast op het Quadrium. Een nobel streven dat wel , maar er is al een rookverbod in openbare ruimtes , op de werkplek en in de horeca. Het fenomeen meeroken is van een andere orde. Inderdaad is meeroken hinderlijk en medestudenten aanpreken zou een oplossing kunnen zijn om hinder en overlast van de roker te beperken. De schadelijkheid van meeroken is van een andere orde en Stanford University heeft daarover een onderzoekgedaan en komt tot de volgende conclusie:
Van meeroken krijg je géén longkanker. Wereldwijd is er een verbeten strijd tegen het roken gevoerd met als meest gebruikte argument dat niet-rokers risico lopen op longkanker als ze de rook inademen van rokers. Maar volgens een grote studie van de Stanford University is dat nonsens en valt er geen link te bespeuren tussen passief roken en longkanker. De enige categorie waarbij we een lichtjes hogere kans op de ziekte zien, is bij vrouwen die al meer dan 30 jaar samenleven met een roker”. Het is overigens niet het eerste onderzoek dat tot deze conclusie komt.
Ik citeer een aantal opmerkingen van Joop Cappon:
https://punt.avans.nl/2018/06/bij-avans-ben-je-onvrijwillig-een-roker/ Als je naar het Quadrium gaat, moet je noodgedwongen door een rookwalm lopen. Passsief roken is heel schadelijk, maar bij Avans ben je onvrijwillig een roker”, aldus een gefrustreerde Joop Cappon, student International Business in Breda.Bij Avans valt niet te ‘ontsnappen’ aan de vieze lucht van sigaretten. Dat vindt Joop tenminste. Passief roken is schadelijker dan mensen denken”, zegt Joop.
Meeroken of passief roken is hinderlijk en lijkt meer op een persoonlijke hetze dan een goed beargumenteerd plan. Zoals wij weten geeft participatie (overleg en praten) altijd een beter resultaat en ziektes krijgen is van een andere orde aldus het onderzoek van Stanford University.