Het is bar en boos met de rook controle activiteiten die met een soort van geheim agenten plaatsvinden. Johan Derksen ging al terug in de tijd maar geheim agenten /undercover controleurs worden anoniem en onherkenbaar ingezet en veelal volgt de bekeuring later.

Waarom deze undercover operaties, zijn wij soms onze uniform vergeten of hebben wij te maken met levensgevaarlijke dreigingen en zijn methoden zoals die nu plaatsvinden in ons systeem wel rechtmatig? https://nl.wikipedia.org/wiki/Onrechtmatig_verkregen_bewijs
Het Europese Hof voor de rechten van mens had al gezegd dat er uitsluiting van bewijs is als het onrechtmatig verkregen is. Je begint natuurlijk aan de rechtmatigheid van undercover agenten te twijfelen (wel of niet minderjarig lijkt minder belangrijk) of het geleverde bewijs wel in orde is. Rokers zitten in de zelfde categorie als hondenpoep ,seksfeesten en dat uiteraard individuen allemaal andere beweegredenen hebben om iets te doen of te laten spreekt voor zich. Verbaliseren en boetes mogen dan efficiënt besturen ten goede komen, maar volgens mij niet de rechtsbescherming van de burger. …. Daarom lijkt het mij zinvol om aandacht te vragen voor onrechtmatig verkregen bewijs . Ook zou je de Nationale Ombudsman kunnen verzoeken om een onderzoek in te stellen. Het is uiteindelijk aan hem om te beoordelen of een undercover optreden in dit geval wel of niet behoorlijk is en past binnen ons rechtssysteem.