Omdat de luchthavens de regels rond de bagage steeds strenger maken, wordt het steeds moeilijker om te bepalen wat je nu wel en niet mag meenemen als handbagage in het vliegtuig. Je mag bijvoorbeeld wel je strijkijzer in je handbagage meenemen.

Hier zijn 8 dingen die je gewoon mag meenemen als je vliegt:

1. Eten
Dit is waarschijnlijk een van de zaken waar reizigers het meeste mee worstelen – kan ik wel of niet mijn broodje mee aan boord nemen. Het antwoord is Ja! Je hoeft geen €20 op de luchthaven te betalen voor een minuscuul kleine salade; neem gewoon je eigen salade mee. Let er wel op dat vloeibare en smeerbare voedselproducten gewoon onder de beperkingen vallen (tot 100ml in een flesje, verpakt in een transparante her-sluitbare zak).
2. Babyvoeding
Volgens de Europese Commissie mag babyvoedsel voor kinderen tot 1,5 jaar oud gewoon aan boord worden meegenomen. Daaronder valt ook melkpoeder en moedermelk.
3. Leeg waterflesje
Waar gevulde flesjes water niet zijn toegestaan, kun je probleemloos een lege waterflesjes meenemen. Als je veel reist, gaat dit je geld besparen omdat de meeste luchthavens een vulstation achter de douane hebben.
4. Medicijnen
Als je een voorschrift hebt, dan kun je zo ongeveer mee nemen wat je nodig hebt zelfs als dat boven de 100 ml uitgaat.
5. Pincetten, nagelknippers en vijltjes
Als je het belangrijk vindt om je wenkbrauwen en nagels tijdens de vlucht te verzorgen – ook deze dingen mogen gewoon mee aan boord.
6. Breinaalden
Je kunt breien en naaien aan boord. Volgens Skyscanner, kun je gewoon je brei- en naaisetjes meenemen aan boord.
7. Elektronica
Haardrogers, stijltang, laptops, tablets, camera’s, elektronische scheermachines en strijkijzers zijn allemaal ok. Je hebt het goed gelezen – de strijkbout voor reizigers is toegestaan! Hoera!
8. Overige
Als je op reis gaat naar regenachtige landen of van heftige sporten houdt, paraplu’s en parachutes zijn gewoon toegestaan. Goed om te weten en je moet natuurlijk nooit een huisdier in je koffer doen.