Antirookmaatregelen verzuren het leven van velen en de gesloten preventieakkoorden van Blokhuis brengen geen licht in de duisternis (knop is zoek ).

Kiezers worden niet gevraagd om hun mening(en) in het samengestelde forum van Blokhuis. Organisaties die meepraten zijn het eens om roken, alcohol en volle mensen het verder te willen bemoeilijken in hun leven. Het resultaat van de preventieakkoorden en APV wetgeving van de gemeenten zorgt voor een tweedeling in onze democratische samenleving (zie onderzoek van Suzanne Tauber). Veel gemeenten trekken een te grote broek aan en laten zich adviseren door gerenommeerde kantoren om de APV doelstellingen in te voeren en richten hun pijlen op verboden.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gemeentelijke_verordening
Wikipedia geeft hier een duidelijke uitleg over hoe de APV werkt en wat de mogelijkheden zijn. De rechter kan eventueel in een procedure de APV wetgeving van een gemeente als niet van toepassing beoordelen.
Er zijn ook nadelen aan dit onzalige plan van gemeenten en overheid te bespeuren zoals ; er moet meer politie komen, want wat zijn maatregelen zonder effectieve controles op verboden. De illegale handel in tabak zal verder toenemen en criminelen blijven glimlachen . (zie preventieakkoorden en APV wetgeving) . Je leest dat er meer invallen van de FIOD /Douane zijn bij illegale fabrieken en zoals wij allemaal weten wordt alleen het topje van de ijsberg opgerold. 90% van de illegaliteit kan gewoon doorgaan met hun activiteiten, want aanwijzingen zijn niet beschikbaar, er is geen bewijs genoeg, lastig bereikbaar om illegaliteit te melden, te weinig personeel om adequaat te handelen, diensten zijn overbelast, justitie maakt overuren, justitiƫle opstoppingen zijn vaak het gevolg en betrapte daders gaan vaak vrijuit of krijgen voorwaardelijke straffen. APV wetgeving en de gesloten preventie akkoorden van Blokhuis zijn mede aan een succes geholpen en worden vaak breed uitgedragen in de media. Van deze perverse prikkel(s) zijn de negatieve kanten helaas onderbelicht gebleven en dat is zuur voor alle betrokkenen.