Het is een gedenkwaardige dag , 1 januari. Vele mensen beginnen met goede voornemens en ik begin met een gedegen Chinees Universitair Wetenschappelijk Onderzoek.

De Universiteit in China doet een onderzoek om te stoppen met roken ,maar plagiaat voor dit onderzoek komt toch al snel bovendrijven. Nu is het opmerkelijk om te lezen dat Engelse wetenschappers of onderzoekers al eerder (ruim 7 jaar) met deze conclusie voor een SMS bericht zijn gekomen. https://www.nu.nl/gezondheid/2554091/sms-helpt-bij-stoppen-met-roken.html

Natuurlijk worden er voor onderzoeken geld beschikbaar gesteld en daarom werd er een stop methode bedacht voor het verzenden van SMS berichten. Verzonden SMS berichten blijken namelijk de uitvinding van de eeuw te zijn.(?) Communicatie over onderzoeken, tussen universiteiten en wetenschappers of wie wat al heeft onderzocht is schijnbaar erg lastig te verifiëren voor geleerde bollen. Het Engelse onderzoek was namelijk al in (2011) gepubliceerd in The Lancet. Conclusies van deze onderzoeken hebben ook veel weg van elkaar en wellicht zijn ze overgenomen, maar die conclusie laat ik voor de lezer. Uit China niks dan goeds en SMS berichten hebben hun weg naar de tabakshemel gevonden. Nu is Engeland wetenschappelijk gezien al ruim 7 jaar verder en in China worden SMS berichten ontdekt. Gelukkig zijn er volgens Chinees onderzoek al een aantal inwoners met tabak gestopt.

Stoppen met roken via SMS
27 december 2018 Redactie Aktueel, Geneeskunde, Wetenschap
Aan het einde van het jaar denken veel rokers na over stoppen. Maar slechts een klein deel lukt het om dit voorjaar nog steeds sigarettenvrij te zijn. In China is echter een methode ontdekt om je kansen iets beter te maken: stoppen met roken via SMS. Wetenschappers van Central South University in Changsa hebben een test gedaan waarbij ze mensen die wilden stoppen bombardeerden met SMS over de gevaren van roken. Vijf keer per dag kregen mensen een tekstje dat ze kanker kunnen krijgen van deze gewoonte. Of dat roken toch wel erg duur is. Het werkte. Na 24 weken was 6,5 procent van deze groep nog altijd gestopt met roken.